Fransız Cerrahi Akademisi Onursal Madalyası

Prof. Dr. Vahit Özmen Fransız Cerrahi Akademisi Onursal Madalya Ödülüne Layık Görüldü.

Prof. Dr. Vahit Özmen, 400 yıllık bir geçmişe sahip olan Fransız Cerrahi Akademisi’nin, cerrahi bilimine katkı sağlayan bilim adamlarına verdiği onursal madalyayı, 5 Ekim 2024 tarihinde Strasbourg’da Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen bir törenle aldı.

Değerli Meslektaşlarımız,

Yaklaşık 400 yıllık geçmişe sahip Avrupa’nın en köklü cerrahi birliklerinin başında anılan Fransız Cerrahi Akademisi’nin (Academia National de Chirurgie) her yıl dünya genelinde cerrahi bilimine katkı sağlayan bilim insanları arasından yaptığı değerlendirme ve seçim sonrası verdiği ‘Onursal Madalya’ ödülüne layık görülen Prof. Dr. Vahit Özmen’e, ödülü Strazburg’taki Avrupa Parlamentosu’nda, Akademi Başkanı, Üyeleri ve Strazburg Başkonsolosumuz Sayın Sarp Ezgi’nin teşrifi ile Akademi Başkanı tarafından takdim edildi.

Prof. Dr. Vahit Özmen’i Türk cerrahi bilimine katkıları ve uluslararası düzeyde ülkemiz adına gerçekleştirdiği başarılardan dolayı kutluyor, akademik anlamda örnek teşkil eden bu başarıları ile tüm cerrahi camiamıza yol gösterdiği için teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Saygılarımızla
Türk Cerrahi Derneği