Meme Sağlığı Derneği “Kamuya Yararlı” dernek statüsü kazanmıştır.

Memeder

memeder

Memeder

Prof.Dr.Vahit Özmen’in Kurucusu ve Onursal Başkanı olduğu Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER), “Kamuya Yararlı” dernek statüsü kazanmıştır.

Meme Sağlığı Derneği memeder.org

T.C. Dernekler Dairesi Başkanlığı Kamu Yararına Çalışan Dernekler Listesi

Meme sağlığı konusunda farkındalık sağlayan, binlerce kadına düzenli ve ücretsiz tarama yapan Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER), kamuya yararlı dernek statüsü kazandı. MEMEDER’in Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, bu çok önemli statü sayesinde daha fazla kadına hizmet götürebileceklerini vurguladı.

Ülkemizde her 9-10 kadından birinde görülen meme kanseri konusunda kadınların farkındalığını artırmaya çalışan ve erken teşhisin önemine dikkat çeken MEMEDER, 10’uncu yılı kapsamında yeni hedeflerini açıkladı. Bugüne kadar 15 bin kadına ulaşarak ücretsiz mamografik meme sağlığı taraması gerçekleştiren MEMEDER, önümüzdeki süreçte yeni projelerle daha fazla kadına ulaşmayı hedefliyor.

Meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çeken MEMEDER Başkanı Ülkü Büyükgönenç şunları söyledi: “Başakşehir’deki toplum tabanlı tarama merkezimizde bugüne kadar taradığımız 15 bin kadın arasında 100’ün üzerinde erken dönem meme kanseri tanısı alan ve yaşamlarını sağlıklı olarak sürdüren kadınımız var. Bunlardan biri de benim. MEMEDER olarak kadınların bu rutin ve son derece hızlı gerçekleşen kontrollerden kaçmaması için bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz.”

Kamuya yararlı destek statüsüyle daha fazla bağış hedefleniyor

MEMEDER olarak bu yıl 10’uncu yıllarını kutladıklarına dikkat çeken Ülkü Büyükgönenç, “Meme sağlığına dikkat çekmek için bu süre içerisinde ödül kazanan birçok proje gerçekleştirdik, bu sayede kamuya yararlı dernek statüsü kazandık. Hedefimiz bu statünün kazandıracağı yeni sponsorlarımızla önümüzdeki yıllarda bölgesel ve ulusal alanda yeni projeler üretmek ve tüm kadınlarımıza ulaşabilmek” diye konuştu.

memeder kamuya yararli dernek statusu kazandı

Kaynak : saglikmuhabiri.com